Våre produkter

Alle våre klippfiskprodukter er produsert av førsteklasses atlantisk torsk (Gadus Morhua).

Dersom fisken er fryst når den ankommer anlegget, vil den bli tinet før den går gjennom første steg i produksjonen, som er flekking (fisken splittes og ca 2/3 av ryggbenet tas bort) og salting i kar. Fisken blir liggende til saltmodning i kar i ca 2-3 uker før den stables på pall med mer salt. Fisken har nå blitt "saltfisk". Etter noen dager på pall, tørkes fisken på tørkevogner i en tørketunnel i ca. 2 til 4 døgn avhenging av størrelse. Etter tørking stables klippfisken på pall igjen før den gjennomgår sortering etter størrelse og kvalitet.

Våre loins (ryggstykker) uten skinn og grytefisk (buk og hale) er produsert av stor hel klippfisk torsk (ca. 3 kg) og "røytet" for hånd. Røyting er en prosess hvor man tar bort skinn og større ben fra klippfisken. Dette gir produkter av ypperste kvalitet. På grunn av denne prosessen kan fiskestykkene derfor inneholde noen mindre ben. Loins med skinn er også produsert av stor hel klippfisk, men her er bare ryggbenet og andre større ben tatt bort. Klippfisk filet produkter er produsert av fryst filet og loins fra filet et deretter skåret og utbenet for hånd.

- Våre klippfiskprodukter er skåret og utbenet for hånd med fokus på kvalitet -

Les mer om oppbevaring av klippfisk.

Unik og innovativ emballasje

Vi har klippfisk pakket i utvanningsposer, TidePack®, med 500 gram i hver pose og hvor utvanningstiden er min. 20 timer for Grytefisk, 48 timer for Loins og 72 timer for Loins Premium. En svært enkel bruksanvisning er gitt på posene. 

Fordeler med utvanning i emballasjen:
Ingen vannbytte - beholder mer av den gode smaken.
• Kun tilsett vann i emballasjen og vent i henhold til angitt tid
• Du trenger ingen utstyr
• Du trenger ingen kunnskap om utvanning
• Mindre rot og søl
• Minimal vannforbruk
• Best mulig hygiene
• Tykke og tynne stykker blir like salte
• Etter endt utvanning kan klippfisken fremdeles oppbevares i emballasjen, enten i kjøleskap (opptil 4 dager) eller i fryser

Etter utvanning vil klippfisken ha økt i vekt med ca 25-30%, noe som vil si at du får ca 600-650 gram ferdig utvannet klippfisk fra hver pose.

Se hvordan du vanner ut klippfisk med utvanningspose.

Produkter i nettbutikken

Klippfisk LOINS uten skinn og store ben.
Store ryggstykker skåret og utbenet av klippfisk torsk.
Ideell til ovnsbaking og gratinering. Les mer

Klippfisk LOINS Premium uten skinn og store ben.
Store ryggstykker skåret og utbenet av klippfisk torsk.
Ideell til ovnsbaking og gratinering. Les mer

Klippfisk LOINS med skinn.
Store ryggstykker skåret fra av klippfisk torsk.  Ideell til steking og grilling. Les mer

Klippfisk GRYTEFISK uten skinn og store ben.
Mindre stykker fra hale og buk av klippfisk torsk. Ideell til klippfiskgryter. Les mer

Klippfisk SMÅ BITER ("MIGAS") uten skinn og store ben.
Små biter og stykker av klippfisk torsk. Ideell til klippfiskboller og gratenger. Les mer

Klippfisk STYKKER av hel klippfisk.
Hel klippfisk torsk oppdelt i serveringsstykker og pakket i kartong. Ideell til koking, steking og grilling. Les mer

• Klippfisk FILET
Hel klippfisk filet av torsk. Kan brukes til det meste. Enkelt å fjerne skinnet om man ønsker det. Les mer

• Klippfisk LOINS fra filet
Klippfisk LOINS skåret fra klippfiskfilet av torsk. Ideell til ovnsbaking og gratinering. Les mer

I butikken kan du velge både enkeltprodukter og ferdige pakker. Du kan mikse både enkeltprodukter og pakker med hverandre. Handlekurven regner automatisk ut frakten etter antall produkter i ordren. Levering på dør tilbys med levering kl 0800-1700 og 1700-2100 avhengig av postnummeret som er lagt inn på handlekurvsiden.


Slik handler du i nettbutikken:

Synes du vi skulle tilby andre produkter? Send en epost til support@bacalaobutikken.no, så kanskje vi kan hjelpe deg.