post

Bacalao con natas (bacalao med fløte) er en klippfiskrett med poteter, gulrot og løk som settes i ovenen. I denne oppskriften har vi også karri og muskatnøtt som gir en ekstra god smak.

Dette trenger du per pose GRYTEFISK (3-4 porsjoner):

1 pose ferdig utvannet klippfisk GRYTEFISK
250 g poteter (evt. pommes frites)
1 dl fløte
¼ dl olivenolje
0,4 dl kyllingkraft
0,1 dl kraft fra klippfisk (kokevann)
20 g smør
1 ss hvetemel
0,5 løk
0,5 stangselleri
1 gulrot
1 laurbærblad
saft av ¼ sitron
1 fedd hvitløk
0,5 ss karri
salt og pepper
muskatnøtt
Revet ost

Fremgangsmåte:

Skjær løken i ringer, hakk hvitløken, selleri og gulrøttene. Kok klippfisken, og del den evt. opp i passende biter. Frityrstek potetene som er skåret i strimler (stek evt. pommes frites i ovnen). Ha løk, hvitløk, gulrøtter, selleri og olje i en stekepanne. Ha i laurbærbladet når ingrediensene er  gjennomstekt (skal ikke brunes).

Dra til side stekepannen og tilsett klippfisken og potetene. Smelt smøret for seg og ha i pannen. Tilsett mel, karri, fløte, kyllingkraft og kraften fra klippfisken. Rør om. La det stå varmt til det koker. Dra til side og la det avkjøle litt, smak til med salt, pepper og muskatnøtt. Ha dette i en ildfast form og legg på litt revet ost på toppen. Sett i ovnen på 225 grader til osten får en gyllen farge (ca. 10 min).

Server gjerne med en frist salat og godt brød.

 

Skriv ut pdf