Klippfiskretten bacalao er en tradisjonsell rett med fyldig god smak. Lag bacalao i stekeovnen med ildfast gryte eller jerngryte. Enkel og god oppskrift som passer til flere anledninger. Serves med et godt brød til.
Dette trenger du per pose GRYTEFISK (3-4 porsjoner):
1 pose ferdig utvannet klippfisk GRYTEFISK
400 gram løk
400 gram poteter
1 boks hermetiske tomater
1 boks hermetiske paprika
1,5 ss tomatpuré
¼ ts tørket spansk pepper
Ca. 1 dl olivenolje
Fremgangsmåte:
Skjær løk og poteter i tynne skiver. Hell væske av tomatene og paprikaen og bland sammen poteter, løk, tomater, paprika, tomatpuré, spansk pepper og olivenolje i en jerngryte eller ildfast gryte med lokk.
Sett blandingen i stekeovnen (300 grader) i ca. en halv time til tre kvarter. Slå temperaturen ned til 200 grader, og etter ca. 1 time er blandingen ferdig.
Før servering stikkes klippfisken ned i gryten. La den stå i ovnen i ca. 10-15 minutt (til fisken skiver seg).
Server gjerne med et godt brød til.