post

Oppskrift med grillet klippfisk. Klippfisk egner seg godt til grilling. Med saltbakte poteter som tilbehør er dette grillmat til både hverdag og fest. Oppskriften er en tradisjonell portugisisk klippfiskrett.

Dette trenger du per pose LOINS med skinn (3-4 porsjoner):

1 pose ferdig utvannet klippfisk LOINS med skinn
650 g poteter
Salt
3 fedd hvitløk
2,5 dl olivenolje, kaldpresset
1,5 stk rød paprika
1,5 ts oregano
15 blader spinat
15 stk grønn oliven
Salt og pepper

Fremgangsmåte:

Saltbakte poteter:
Sett ovnen på 200 grader. Vask potetene og rull dem i salt. Legg potetene i en smurt ildfast form og bak i stekeovn i ca. 45-60 min.

Grillet klippfisk:
Grill klippfisken med skinnet ned på sterk varm i 3-4 min. Pensle sidene uten skinn med olje og la fisken ligge på indirekte varme i 4-5 minutter.

Hvitløksolje:
Skjær hvitløk i skiver og la dem surre i olivenolje til de blir myke, men ikke brent.

Tilbehør:
Grill paprika til skinnet blir svart. Ta bort skinnet, fjern kjerner og skjær paprika i lange strimler. Bland disse med hakket oregano, og litt salt og pepper. Server grillet klippfisk med saltbakte poteter, grillet paprika, spinat og oliven, og hell over hvitløksoljen til slutt.

 

Skriv ut pdf