post

Ovnsbakt klippfisk med pesto, fennikel stekt i hvitvin, tomatsaus og poteter. En oppskrift med mange gode smaker inspirert av det portugisiske kjøkken.

Dette trenger du per pose LOINS uten skinn (3-4 porsjoner):

1 pose ferdig utvannet klippfisk LOINS uten skinn
3 ss  pesto
1,5 stk  fennikel, frisk
1,5 dl  hvitvin
75 g  smør
75 g  tomat, soltørket
0,8 ss  persille, frisk
1,5 ss  olje

Tilbehør:
Potet eller potetmos

Fremgangsmåte:

Sett stekeovnen på 180 °C. Skjær klippfisken i serveringsstykker og smør med pesto. Ha fiskestykkene på et stekebrett med bakepapir og stek i stekeovnen i ca. 10 minutter.

Skjær fennikel i strimler og kok i hvitvin i et par minutter. Ta ut fennikelstrimlene og kok kokekraften inn til det halve. Pisk smør inn i kokekraften, tilsett hakkede soltørkede tomater og hakket persille. Stek fennikelstrimlene i olje i 1 minutt.

Server klippfisken med stekt fennikel, saus og poteter eller potetmos ved siden av.

 

Skriv ut pdf