post

Frityrstekt klippfiskboller (bolinhos) av klippfisk, potet, hvitløk og bladpersille. Serveres med frisk salat og aïoli. Passer godt til tapas og andre småretter.

Klippfiskboller:

Dette trenger du per pose GRYTEFISK eller utvannet SMÅ BITER (10 porsjoner):

1 pose ferdig utvannet Klippfisk GRYTEFISK
eller
600-650 g ferdig utvannet Klippfisk SMÅ BITER.
500 g potet
5 stk egg
1-1,5 løk
2-3 fedd hvitløk
5 ss bladpersille, frisk
Salt og pepper
Frityrolje

Fremgangsmåte:

Del klippfisk i store stykker og kok dem i ca. 10 minutter i så mye vann at det akkurat dekker klippfisken. Flak og riv klippfisken i lange fibre.

Skrell potet, kok dem møre og mos dem.

Skill egg. Pisk eggehvite. Finhakk løk, hvitløk og bladpersille.

Bland forsiktig klippfisk og most potet med eggeplommer, løk, hvitløk og bladpersille. Bland massen godt med hendene eller en tresleiv. Vend i eggehvite. Smak til med salt og pepper.

Form massen med to spiseskjeer til jevne boller. Friter bollene i rikelig varm olje og legg dem over på tørkepapir.

Server klippfiskbollene med salat, cherrytomater og aioli.


Lag egen aïoli:

5 fedd  hvitløk
1,3 stk  sitron
2,5 pakke  majones
salt og pepper

Fremgangsmåte:
Finhakk hvitløk og press saften av sitron. Bland hvitløk, sitronsaft og majones. Smak til med salt og pepper.

 

Skriv ut pdf