Hvem er vi?

Vi er to brødre fra klippfiskhovedstaden Ålesund. Til sammen har vi over 25 års erfaring fra sjømatbransjen og har jobbet med alt fra produksjon, kvalitet, logistikk, forskning og utvikling til salg og markedsføring, både i Norge og internasjonalt.

Vi har blant annet vært med på å vinne Årets beste klippfisk (2010), solgt sjømatprodukter til små og store kunder i alle verdenshjørner, utviklet varemerker, produkter og en patentert forbrukeremballasje for saltede og tørkede matprodukter. Dette er emballasjen som produktene på BacalaoButikken.no er pakket i. Emballasjen er konstruert slik at det eneste du trenger å gjøre er å fylle vann i emballasjen for å vanne ut klippfisken. Alltid perfekt resultat! Les mer om emballasjen her: TidePack®

Hva er "bacalao"?

Bacalao er spansk og betyr torsk. Det portugisiske ordet for torsk er bacalhau. Bacalao salado er saltfisk og bacalao salado seco er klippfisk på spansk, mens det på portugisk er henholdsvis bacalhau salgado og bacalhau salgado seco.

I dagligtale brukes det ofte bacalao for saltfisk i Spania, mens portugiserne bruker bacalhau for klippfisk.
På norsk brukes ordet bacalao ofte på en klippfiskrett med opprinnelse i Portugal. Denne ble introdusert i Norge av fiskeoppkjøpere fra Baskerland på begynnelsen av 1800-tallet.

Litt om klippfiskens historie

Det var trolig spanske fiskere som "fant opp" klippfisken da de fisket ved Newfoundland og trengte en konserveringsmetode. Dette var trolig allerede på 1500-tallet. I Norge startet produksjonen av klippfisk på 1690-tallet da hollenderen Jappe Ippes slo seg ned i ladestedet Lille-Fosen (nå Kristiansund).

I dag står Ålesund og områdene rundt for størstedelen av norsk  klippfiskproduksjon som ligger på rundt 100 000 tonn i året. I dag selges norsk klippfisk til omlag 50 land verden over og de største markedene for klippfisk er i dag Portugal og Brasil. Andre store markeder er Italia, Den Dominikanske Republikk, Jamaica, Kongo, Mexico og Frankrike.

loger_alt

 

Varemerker

Våre klippfiskprodukter selges under varemerket OlavsFisk. Opphavet til navnet er vår bestefar Olav som startet klippfiskproduksjon tilbake i 1946 sammen med en av sine brødre. De la grunnlaget for en produksjon av klippfisk av høy kvalitet som ble satt stor pris på av kunder i mange markeder verden over. Vi ønsker å selge klippfisk av samme kvalitet til det norske markedet i en ny og innovativ forpakning.

Les mer om produktene