post

Ovnsbakt klippfisk med bacon og gulrotstuing. Klippfisk er en allsidig råvare som kan benyttes til mange ulike retter og tilbehør. Bak klippfisk i ovnen og server med gode tilbehør til.

Dette trenger du per pose klippfisk LOINS uten skinn (3-4 porsjoner):

1 pose ferdig utvannet klippfisk LOINS uten skinn
8 skiver bacon
1 fedd hvitløk
100 g smør
300 g  gulrot
1 ss maisennamel
3 dl helmelk
Salt og pepper
Poteter

Fremgangsmåte:

Klippfisk:
Surr skivene med bacon rundt klippfiskstykkene. Finhakk hvitløk og bland i romtemperert smør. Ha klippfisken i en smurt ildfast form, og ha i en god klatt hvitløkssmør over hvert stykke. Stek i stekeovnen (200 grader) til baconet er sprøtt og klippfisken mør (ca. 20 min).

Gulrotstuing:
Vask, rens og skjær gulrot i terninger. Kom dem knapt møre i lettsaltet vann, ca. 4 min. Rør maisennamel inn i kald helmelk, og varm forsiktig opp i en kasserolle under omrøring.
Tilsett gulrotterningene og smak til med salt og pepper.

Server klippfisk med bacon, gulrotstuing og kokt potet.

 

Skriv ut pdf