post

Salat med klippfisk og poteter er en god sommerrett som passer både som lunsj og middag. Salaten serveres med brød.

Dette trenger du til 1 poser GRYTEFISK (6 porsjoner):
1 poser ferdig utvannet klippfisk GRYTEFISK
600 g potet, liten type
1,5 dl gressløk, frisk
1,5 dl persille, frisk
75 g smør
1,5 pakke salat, blandet
0,8 dl olivenolje

Tilbehør:
Brød

Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 180 °C.

Skjær klippfisken i serveringsstykker og legg i en smurt ildfast form. Bak klippfisken i stekeovnen til den skiver seg når du gir den et lett trykk, ca. 10 minutter.

Kok potetene knapt møre, og finhakk gressløk og persille.

Flak klippfisken og spre flakene på et serveringsfat sammen med potetene. Høvle over smør og dryss med gressløk og persille. Vend salaten i olivenolje og fordel over fatet.

Server klippfisksalaten med brød ved siden av.

 

Skriv ut pdf